Over Anja – Anja Spelters

Over Anja

verhaal

Zelf had ik het niet altijd gemakkelijk om de juiste balans te kunnen vinden tussen het zorgen voor mijn gezin en toch mezelf niet uit het oog te verliezen. Ook op het werk gaf ik soms meer dan ik te bieden had en slaagde ik er nauwelijks in om mijn grenzen te bewaken. Vaak voelde ik me schuldig, was ik bang om anderen te kwetsen, of had ik onvoldoende eigenwaarde om mijn eigen verlangens duidelijk te laten horen.

Zovele jaren later durf ik met trots te zeggen dat ik hierin enorm gegroeid ben. Toch ben ik vanbinnen niet veranderd. Dat hoeft ook niet. Ik besef nu dat ik goed genoeg ben en ik aanvaard wie ik ben. Ook heb ik geleerd te luisteren naar mezelf en de signalen van mijn lichaam. Zo neem ik verantwoordelijkheid voor mijn eigen traject en ga ik tot actie over wanneer ik voel dat er iets zit dat mijn verdere zelfontwikkeling hindert. Op die manier voel ik me vitaal, gezond en nog meer in verbinding met mijn kinderen, echtgenoot en omgeving.

achtergrond

Mijn traject begon als kleuterleidster en zette zich verder in de orthopedagogie. Hierbij streefde ik telkens naar diepgaande zorg. Ik vind het uiterst belangrijk om tijd te nemen voor kinderen en volwassenen die zich niet echt begrepen voelen. Hierdoor voelde ik ook de drang om nieuwe kennis te vergaren die helend zou kunnen zijn voor mezelf en mijn omgeving. Zo volgde ik lessen in reiki, voetreflexologie, mandalatekenen en kindertypologie. Ook voelde ik me meteen thuis bij de Bachbloesemtherapieën en het kindertolken (ook bekend als de PresentChild methode). De resultaten van deze bijzondere methodes op mijn gezinsleven en dat van mijn cliënten zijn intens en hebben me sindsdien niet meer losgelaten.

Om mijn kennis nog meer te kunnen onderbouwen, volgde ik de basisopleiding van natuurgeneeskundige. Hierdoor kan ik een zeer doortastende en doeltreffende totaalaanpak bieden aan mijn cliënten die doorgaans erg warm onthaald wordt.

 

ervaring

Sinds 2010 heb ik heel wat individuen en gezinnen ontmoet in mijn praktijkruimte aan huis met de vraag hen naar meer balans en zelfbewustzijn te helpen. Hierdoor heeft mijn analytisch vermogen zich scherp kunnen ontwikkelen.

Cliënten reageren vaak verrast over de snelheid waarmee ik dingen oppik, vooral wanneer ze de woorden niet vinden. Zelf wijt ik dit toe aan de innerlijke rust die mij op een dieper level connectie laat maken met de mensen op mijn pad. Dit stelt me in staat om vaak al in een eerste gesprek de grote lijnen van een persoonlijkheid te overzien. “Nu ik bij jou geweest ben, kan ik weer verder.”, is een courante uitspraak bij het vertrek. Dat ik zo voor anderen van betekenis mag zijn, vind ik een enorm voorrecht.

“Je hoeft niet te veranderen.
Wat je diep verlangt
en wat je daarvoor nodig hebt,
is allemaal al aanwezig.
Dat zaadje zit soms diep bedolven
in het duister van de koele aarde,
toch zal het vroeg of laat gaan groeien.
Je hebt enkel iemand nodig
die het deurtje voor je openzet
en het water en voeding geeft.
Daarna kun je er helemaal zelf
mee naar buiten komen.
Net als een herboren bloem,
zul je het zonlicht weer gaan voelen.”

-Anja Spelters-