Helen met Bachbloesems

bloesems

Dr. E. Bach was arts en bacterioloog. Hij ontdekte tussen 1928 en 1936, 38 bloesems die een rechtstreeks verband hebben met de menselijke emoties. Zijn methode vertrekt vanuit de stelling dat ziekte een disbalans is tussen lichaam en geest. Bachbloesems herstellen die emotionele balans en triggeren het zelfgenezend vermogen in het lichaam om weer optimaal te gaan functioneren.  De bloesemdruppels worden onttrokken van wilde bloemen en zijn dus een eindeloos gebruiksveilig natuurproduct.

heling

Je neemt bloesemdruppels in om bepaalde emoties geleidelijk aan naar boven te laten komen zodat je zelfgenezend vermogen ze kan ‘verwerken’. Alles is bewustzijn. Veel voorkomende gevoelens waarvoor bloesems ingezet kunnen worden zijn bijvoorbeeld spanning of stress, angst, verdriet, trauma, depressie, onrust, slaapproblemen, gebrek aan zelfzorg en ongecontroleerde woede.

In het bijzonder ook voor kinderen zijn de bloesems een uitgelezen kans om hen te ondersteunen bij de meest uitdagende ontwikkelingsfases of moeilijke omstandigheden. Zo leren ze al van jongsaf op een bewuste manier in hun emoties staan.

Meer info hierover vind je bij kindertolk.

behandeling

Aan de hand van een therapeutisch gesprek, gaan we kijken welke oeremoties het jou op dit moment moeilijk maken en hoe we deze weer voldoende in evenwicht kunnen krijgen. In alle vertouwen, luister ik uitvoering naar wat jij me vertelt. Vaak niet eens in woorden, maar in je lichaamstaal, of de kwalen en de emoties die zich manifesteren. Samen gaan we dus op zoek naar de oorzaak van je gevoelens die aan de basis liggen voor jouw disbalans. 

“Wanneer je verdwaalt in het bos, 
zul je ook op pure wilskracht
altijd wel een woeste weg kunnen vinden.
Maar om de tocht minder zwaar te maken, 
zoek je best naar zachte zandwegen.
Hiervoor kun je wegwijzers volgen.
Je moet ze enkel nog leren lezen.”
-Anja Spelters-